Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler verwarm je je sanitair water met warmte uit de lucht. Dit type boiler werkt 3x efficiënter dan een elektrische boiler en is hierdoor een pak energiezuiniger én milieuvriendelijker. 75% van de vereiste energie haal je gewoon uit de lucht, in plaats van dure elektrische energie te verbruiken. Beschikbaar in wand- en vloerstaand model en in verschillende volumes.
De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2.000 en €2.500 (exclusief BTW en installatie).

Waarom NU een warmtepompboiler installeren ?

In 2019 ontvang je bij de installatie van een warmtepompboiler een premie van € 400 van Vlaanderen. Deze premie vermindert de komende jaren elk jaar met € 100. In combinatie met de besparing op je energiefactuur heb je de kostprijs binnen de korte keren uitgespaard én bespaar je de komende jaren aanzienlijk op je energiefactuur.

Hoeveel kan je besparen?

Voorbeeld voor een gemiddeld gezin van 4 personen met verbruik van 50L per persoon aan 50°C. (gerekend op basis van een elektriciteitsprijs van € 0,25/kWh)
Verbruikskosten met warmtepompboiler € 283/ jaar
Verbruikskosten met elektrische boiler € 896/ jaar
Besparing van € 613/ jaar

Terugverdientijd met besparing en premie

Kostprijs elektrische boiler : € 550
Kostprijs warmtepompboiler : € 2500
Verschil kostprijs : € 1950
Terugverdientijd met jaarlijkse besparing van € 613 = ca 3 jaar
Terugverdientijd met premie € 400 = ca 2,5 jaar

Werking

Een warmtepompboiler gebruikt de energie uit de lucht om het sanitair water op te warmen. De warmte-energie uit de lucht verwarmt de vloeibare koelvloeistof in de warmtepompboiler. In de compressor wordt de druk van de koelvloeistof verhoogd waardoor de vloeistof nog meer verwarmd wordt en hij overgaat naar een gasvormige toestand. De gasvormige koelvloeistof geeft haar warmte af aan het water in de boiler, de druk wordt verlaagd en de koelvloeistof wordt opnieuw vloeibaar. Het proces kan opnieuw beginnen.